perjantai 24. tammikuuta 2014

Asiaa kalorivajeesta

http://kutri.net/kevyt-keho/laihdutus/dieetit-2/saarna/

Löysin Katri Mannisen blogista mielenkiintoisen kirjoituksen. Olen ite nyt laskenut kaloreita koko tammikuun ja olen huomannut, että syön ihan liian vähän. Yleisesti kalorit jää päivässä n.1400 vaikka laskurin mukaan mun pitäis syödä 2100. Katri kirjottaa todella hyvin juuri tästä asiasta!  Minäkin olen aikoinaan laihduttanut painonvartijoiden avulla ja kilothan tuli takasin aikas nopeesti. Olen myös lukenut lehdistä esim.Kata Kärkkäisen haastattelusta, että hän noudattaa ruokavaliota joka sallii 1000kcal päivässä. Eli siis minutkin on aivopesty siihen että vähemmän on paremmin. Ja tietenkin kun elimistö tottuu siihen ettei ravintoa tule, se menee säästöliekille. Sitten ihmettelen miksei paino putoa! Järkeenkäypää mutta kuitenkin niin vaikeeta tajuta.
Tähän pitää kyllä kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Ja tietenkin eroa on sillä miten kalorit syö! Voihan sitä toki käydä mäkkärissä vetämässä kerralla kaikki kalorit, mut ehkä mä nyt keskityn ennemmin vähän järkevimpiin tapoihin.

Niin ja olihan taas melkein kilo tippunu eli vaaka näytti keskiviikkona 87.4 :D

Hyvää viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Mä söin aikanaan alle 1200kcl ja paino junnasi, jopa nousi. Mutta kun opettelin syömään lepopäivinä 1700-1800kcl ja treenipäivinä 2200kcl niin paino lähti tippumaan rutinalla! Jos tolla ohjeella saa tippumaan 45kg, ei se voi ihan väärin olla ;)
    Olen samaa mieltä, että meidät on aivopesty säästöliekille eikä opeteta sitä, miten oikeasti pitäisi syödä jos haluaa saavuttaa pysyviä tuloksia. Tottahan ne kilot tulee takas jos vetää tiukan kuurin ja palaa entiseen kuurin jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Hirveän moni ajattelee että vähän syömällä laihtuu enemmän, mutta näin se ei vain ole. Tai ainakin pidempi aikaisia tuloksia hakiessa. Itsekin ajattelin ennen näin, kunnes tapasin PT:ni ja asiat muuttuivat.

    VastaaPoista
  3. Niinpä. Ja sitten kun on meitä hormoniongelmaisia niin tuntuu että kroppa on ihan koko ajan säästöliekillä. Että kun suututtaa. Eikä tiedä, miten sen saisi liikkeelle.

    VastaaPoista

Jätä mulle kommenttia hyvässä ja pahassa! On kiva tietää että joku seuraa mun juttuja :D