torstai 20. helmikuuta 2014

Koristautuminen

Kuulin eilen asiakkaalta aika mielenkiintoisen argumentin kaunistautumisesta ja piti ihan blogikirjoitus tehdä tästä asiasta. Eli asiakas (isokokoinen nainen) sanoi että isolla ihmisellä pitää olla aina isoja koruja niin ei näytä niin isolta itse. Aika mielenkiintosta! Tottahan se on että isot asusteet vie huomion, kun taas pikkureppu ison ihmisen selässä näyttää hassulta.
Kun katselee ihmisiä kaupungin vilinässä ni aika harmaata kansaahan me ollaan. Jopa minä beigen värisessä toppatakissani erotun joukosta. Onko sitten paha asia erottua vai onki vaan helpompi kulkea massassa? Mulla on pari hippikaveria ja oon aina ollu niistä ylpeitä ku ne pukeutuu värikkäisiin ja huomiota herättäviin vaatteisiin. Ja mikä tärkeintä ne ei tee sitä sen takia että erottuis, vaan sen takia että ne vaatteet on niiden mielestä kivoja päällä.
Mä olen ammatiltani koru- ja metallituotevalmistuksen artesaani. Eli koulussa tehtiin koruja eri materiaaleista (lähinnä hopeasta) ja muitakin esineitä tuli valmistettua. Koulussa jo töitä suunnitellessa opettaja käski ajattelemaan koruille käyttäjät. Se mielikuva mikä päässä oli, vaikutti hirveästi siihen millaisen korun siihen paperille piirsi. Nuori kaunkilaisnainen tuottaa täysin erilaisen mielikuvan kun nuori maalaisnainen. Perusolettamushan on että kaupunkilaisnainen on menestyvä, hyvin toimeentuleva, kaunis, tyylikäs ja itsestään huolta pitävä. Maalaisnainen on huonopalkkaisessa työssä, kotona monta lasta, vähän homssuinen ja pyylevä. Juuri luin tutkimuksen asiasta ja tämä olettamus on edelleen voimissaan. Mites sitten kun joku rikkoo kaavaa? Nykyisessä työssänihän minä myyn ihmisille turhakkeita. Arjen luksusta. Todella moni nainen sanoo koruja valitessaan että en minä voi mitään hirveän isoa ostaa ku en muutenkaan koreile arjessa. MIKSI ET KOREILE? Miksi me ei voida käyttää piristäviä juttuja arjessa? Miksi pitää odottaa suuria juhlia tai baari-iltaa että voi käyttää koruja ja laittautua?
Monilla lihavilla (ja tietenkin muillakin) on sellainen harhakuva, että ei isokokoinen ihminen voi olla kaunis. KYLLÄ VOI! Itsestään ja hygieniastaan huolehtiva ihminen on aina kaunis oli hän minkä kokoinen tahansa. Enkä tarkoita että kilo meikkiä päälle ja koruja killumaan niinkuin joulukuusessa, vaan pikkusen jotain piristystä ja väriä. Kiinnittäkää huomiota omiin hyviin kohtiin ja korostakaa niitä.
Ei se ole vaikeaa, mutta aluksi vaatii vähän vaivannäköä.

5 kommenttia:

 1. Oonks mää semmonen hippikaveri? :-D
  Tosi hyvä kirjotus! Suomalaiset on niin arkoja, ei aina tarttis miättiä mitä muut ajattellee tai mikä on soveliasta. :-)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus, en oo itse koskaan ees miettinyt oikeestaan tämmöisiä juttuja.. Mut joo, miksei me isot ihmiset saatais olla kauniita, tottakai saa ja ollaanhan me!

  ps. sun fontti on vähän vaikealukuinen, mulla ainakin tuntuu siltä, et silmät menee kieroon lukiessa. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä sää Maija oot semmonen hippi :D
  Tintti vaihdoin fonttia (ja samalla ulkoasua) onko nyt parempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entinenkin ulkonäkö oli oikeen hyvä sitä fontin kokoa lukuunottamatta. ;) Tää on kans tosi kiva, tulee jo ihan kevät/kesäfiilis :)

   Poista
 4. Mä tykkään koreilla sekä vaatteilla, että koruilla. Mutta aina ei vaan jaksa:/

  VastaaPoista

Jätä mulle kommenttia hyvässä ja pahassa! On kiva tietää että joku seuraa mun juttuja :D