sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Tutkittua tietoa

Luin eilen uusinta Fit lehteä kun se sattu nenän eteen. Siinä oli kysymyksenä että miten paino voi vaihdella 1-4kg pienessä ajassa. Eli samaa mitä mä ihmettelin viime postauksessa. Vastaus oli jotakuinkin näin:
Ihminen voi kerätä vuorokaudessa rasvaa itseensä enimmillään 200g. 1g hiilihydraattia sitoo itseensä 3g nestettä. Tästä johtuu suuretkin painonvaihtelut. Nestettä kertyy myös naisten kuukautisten aikaan. Tästä syystä puntarilla tulisi käydä 3krt viikossa ja ottaa tulosten keskiarvo oikeaksi tulokseksi.

Eli toisinsanoen jos syöt päivän aikana vaikka 500g hiilihydraatteja ni ne sitoo itseensä 1500g nestettä. Ja viikossa voi ihminen lihoa (kerätä rasvaa) 1400g.
Pitäskö alkaa käydä puntarilla pe, ma ja ke ja laskea niiden keskiarvo? Monesti on esim. lauantai aamuna paino ollu alle 90kg ja sitte ku keskiviikon punnituksessa astut vaakalle se näyttääkin 91kg. Pitääpäs ehkä koittaa...
Mitäs ootte mieltä?

1 kommentti:

  1. Hitto mie jään kaikestä sivistyksestä vaille kun ei ole varaa fittiin näin äitiyslomalaisena. En tienny tuotakaan. Mutta tästä postauksesta viisastuneena, tiedän että vaakapäivänä mennään plussalle. Oli nimittäin lievästi hiilaripitonen viikonloppu. Piru...

    VastaaPoista

Jätä mulle kommenttia hyvässä ja pahassa! On kiva tietää että joku seuraa mun juttuja :D