lauantai 10. elokuuta 2013

Herkuttelu arkipäiväistyy

Mulla oli pienenä karkkipäivä lauantaisin. Se tarkotti sitä että sain lauantaipussin ja lasipullollisen keltasta jaffaa. Joskus saatettiin ostaa kaikille yhteinen sipsipussi.Yleensä säästin jaffan saunan jälkeen juotavaksi ja voi jumpe et olin tyytyväinen!
Tuntu et sitä karkkia ja jaffaa oli ihan älyttömästi. Lauantaipussissa oli vaikka minkälaisia karkkeja ja tietty tarra. Mulla oli tarkka järjestys missä vaiheessa mikäkin karkki syödään (neitsytluonne) ja järjestelin karkit mun sängylle :) Uskomatonta et sen muistaa vieläkin!
Roskaruokaa meillä ei oikeastaan syöty ikinä, koska ei meijän paikkakunnalla ollu sillon vielä paljokaan paikkoja mistä niitä vois ostaa. Äiti teki maailman parasta pitsaa ja lämpimiä voileipiä ite. Voitti ihan minkä tahansa ketjun pitsan/hampparin mennen tullen!

No mietitääs nykypäivää. JOS jollain muksulla on karkkipäivä ni sillon mässätään ihan hullunlailla kaikkee mahdollista. Yleensä herkkupäivä on jokapäivä ja varsinki teinit kulkee kylällä toisessa kädessä energiajuoma ja toisessa sipsipussi. Mä en nuorempana tarvinu todellakaan mitää lisäenergiaa ku tuntu että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ihan ilmankin!
Kuljen joka aamu työmatkalla ysin aikaan hesen, subwayn ja 2 mäkkärin ohi (n.kilometrin matka) ja ihmettelen aina sitä että niissä on ihmisiä jo siihen aikaan. Onhan siellä aamupalatarjoilu, mut kyllä siellä moni jo aterioita vetää! Mulla unohtu yhtenä päivänä eväät kotiin ni kävin mäkkärissä lounaalla. Tunsin itteni ihan rikolliseksi ku söin mäkkärissä ihan normipäivänä. Yleensä asioin kyseisissä paikoissa pikkutunneilla :) Kai mä oon sitten jotenki vanhanaikanen, mut ei herkut saa kuulua jokapäivään! Eihän ne sillon ole herkkuja vaan ihan normaaleja juttuja.

Mulla on aina ollu ongelmana liian suuret annoskoot ei niinkään herkuttelu. En tosiaankaan nosta itseäni jalustalle tässä asiassa vaan myönnän että kyllä mä olen useasti herkutellu viikollakin! Eikai tän kokoseks pääse jos ei oo ikinä herkutellu muutakun lauantaisin. Oon kuitenki huolissani nykyasenteista ja kieltämättä omastakin muksusta. Ihan liikaa näkee todella ylipainosia lapsia ja nuoria!

Ootteko kiinnittäny huomioo samaan?

2 kommenttia:

  1. Joo, toi on totta! Määki oon hualissani meijän mukuloista. Kattelin kerran semmosta noin 7-vuatiasta tyttöö joka kaverin kans kävellessään lirutti puolen litran pullosta limpsaa vanaksi maahan. Ikinä en olis piänenä limpsaa haaskannu!!! Huamas kyl, että se limpsa oli sille yhtä arkipäivästä ko vesi. Ja rahhaa tais piisata, mää en ikinä raskii ostaa niitä piäniä pulloja.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä se vaan niin on, et nykypäivänä käsitys ruuasta ja herkuista on mennyt vähän penkin alle. EIkä ihan vähääkään. Se on kyllä järkyttävää, olin kerran itse mäkkärissä töissä, ja siellä sit katteli kuinka aikaisin sinne alkoi valumaan niitä ihmisiä joista jotkut olivat ylipainoisiakin, ostamaan ateriaa joka selvästi oli heidän aamunsa ensimmäinen. Ja kuinka moni perhe vietti normaaliarkena iltaa syöden hamppareita. Kuinka 1vuotiaalle tilattiin omat ranskalaiset? Joku on pielessä.

    Ja just tuo välinpitämättömyys. Limsa on ku vettä, ja energiajuomaa litkitään miettimättä mitä se sisältää. Mä olin niin iloinen kun niihin tuli edes osaan kaupoista ikärajoitus. Sais olla k18. Tai sit ne jotkut energiajuomat jotka on just nimenomaan suunniteltu lapsille? Saisivat nuo kyseiset firmat hävetä. Urakalla.

    VastaaPoista

Jätä mulle kommenttia hyvässä ja pahassa! On kiva tietää että joku seuraa mun juttuja :D