torstai 22. elokuuta 2013

Kaloreiden laskeminen

Tuli tuollainen uutinen vastaan niin oli pakko laittaa linkkiä. Mihin tässä nyt pitäis sitten luottaa? Kyllä mä uskon että saattaa olla ettei kaikkien pakkauksien ravintotiedot ole paikkansa pitäviä vaan suuntaa antavia. En laske kaloreita orjallisesti, mutta oon kyllä oppinu aina tarkistamaan paljonko kaloreita on ja kyllä se vaikuttaa esim.ostopäätökseen. Tässä siis linkki uutiseen :

http://m.iltalehti.fi/laihdutus/2013082217397495_lh.shtml

Mitäs mieltä ootte?
Muutenkin mä oon huomannu että nykyään on ihan älyttömästi erilaisia suuntauksia ravinnon suhteen ja toiset menee ihan äärimmäisyyksiin. Onneksi lakimuutos posti nämä turhat "laihduttaa" merkinnät esim.juomapulloista ja joistakin pilleripurkeista. Kyllä moni ihminen ostaa näitä pikalaihduttajia siinä toivossa että läski lähtee vaan pillerin voimalla. Itsekin olen sortunut muutamaan tuotteeseen. Järki sanoo että ei ne toimi, mutta joku pieni ääni kuiskii et mitäs jos toimiikin. Läskin ympärillä pyörii miljardibisnes! Ei tämä Suomessa ole vielä mennyt niin pitkälle kuin Jenkkilässä, mutta hyvää vauhtia ollaan menossa siihen suuntaan. Todella lihavia ihmisiä näkee entistä enemmän ja varsinkin nuoret on lihavempia ku ennen. Mahalaukun ohitusleikkaukset yleistyy ja paino estää jo monia liikkumasta. Huolestuttavaa kun tätä alkaa oikein ajattelemaan. Mies juuri eilen sano että mopoautojen yleistyminen on suoraan verrannollinen teinityttöjen ahterin leveyteen. Ennen tytöt meni polkupyörällä tai käveli joka paikkaan. Nyt mennään mautolla. Oon myös huomannu että kaupungissa saatetaan mennä yksikin pysäkinväli bussilla...kävellen olisit jo perillä :)

No tulipas synkkä postaus heti aamusta. Uutinen pisti miettimään kun itsekin kaipailen eniten neuvoja juurikin ravintopuolesta.

P.S Paino oli eilen 88.3kg eli miinusta taas. Ja vaikka on naistenpäivät :D

3 kommenttia:

 1. Minä olin pyöreä jo lapsena. Olin useassa eri koulussa ja kyllä ihan varmasti muistan aina olleeni ainoa pyöreä. Nykyään tuntuu että se on tytöillä senkaltainen pyöreys ihan normaalia ja sitten paljon lihavampia on vielä enemmän. Ihan tosi hämmentävää. Nykyaikana kun kuitenkin luulisi, että vanhemmat on paljon aikaisempaa ravintotietoisempia. Tai ainakin iso osa.

  Ei ne mopoautot, vaan ne skootterit. Niillä ne tytöt vetää. Mopoautot on täälläpäin pääasiassa poikien tuunausharrastuksia:)

  Itse kaloriteoriaan, siis varmasti se on suuntaa antavaa kun lukee sieltä ne määrät. Mutta toisaalta sitten kyllä sen pääpainon on oltava sielä ruoan laadun ja aitouden puolella.

  Minälaisia neuvoja kaipaat ravintopuolelta? Oletko käynyt lukemassa Patrik Borgin blogia? tai hänen kirjojaan? suosittelen ainakin lämpimästi:)

  VastaaPoista
 2. Lähinnä mua kiinnostaa tuolta ravintopuolelta mitä kannattaa syödä millonkin ja mikä vaikuttaa mihinkin. Esim. mitä kannattaa syödä ennen treeniä ja mitä sen jälkeen. Tutustunpas tohon blogiin. Kiitti vinkistä :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on itsellä käytössä sovellettu gofatgo-tyyppinen ruokavalio. PT:ni mukaan salitreeni on paras ajoittaa n. tunti välipalan jälkeen ja sitten heti salitreenin jälkeen proteiinipalkkari ja kotona sitten kunnon ateria. Ei sen kummempaa. Välipalahan usein on joku rahkapitoinen mutta voi ihan hyvin olla myös vaikkapa ruisleipä, jogurtti, hedelmä... En tiedä auttaako tämä nyt mitään. Ennen treeniä kyllä ottaisin edes vähän hiilaria, en usko että pelkällä rahkalla jaksaa treenata:)

  VastaaPoista

Jätä mulle kommenttia hyvässä ja pahassa! On kiva tietää että joku seuraa mun juttuja :D