torstai 20. maaliskuuta 2014

Astman testausta

Mulla on nyt taas astmassa 2 viikon lääkitystauko, kun Kela vaatii puhallustestejä säännöllisin väliajoin. Vähän huonoon saumaan tämä iski ku katupölyä oli/on ihan älyttömästi ja nyt vielä tuli pakkaset.  Puhallustestit on kyllä niin alhasilla arvoilla, että ei oo epäselvyyttä onko mulla astma vai ei! Mulla raskaus laukas tän astman ja luulin aluksi, että hengenahdistus liittyy jotenkin raskauteen (joo nyt tiedän kuinka tyhmästi ajattelin...). Sitten kun synnytyksen jälkeen ahdistus vaan jatku menin lääkäriin. Siitä ohjattiin testeihin ja tuloshan oli selkeästi astma. Lääkäri vielä nauro että kyllä se elämä muuttuu kun alat saamaan happea :)
Ja kyllähän se muuttukin! Ennen hengästyin heti lenkin alussa ja piti pysähdellä ja haukkoa ilmaa. Oli sellanen tunne ettei keuhkot täyty loppuun asti vaikka kuinka yrittää hengittää. Ja mikä uskomattominta mun krooninen nuha johtuu kuulemma astmasta. Siihenkin lääkitys on auttanu. Edelleen mulla nenä vuotaa, mutta ei ole niin tukossa.
Mulla on siis lääkityksenä hoitava suihke aamuin illoin ja avaava tarvittaessa. Tosin tota iltalääkettä ei tarvi ottaa jos tuntuu ettei tarvi. Nyt kun on ollu viikon ottamatta lääkkeitä ni kaikki oireet on tullu takasi. Ärsyttävää käydä lenkillä taas kun pitää olla niinku kala kuivalla maalla! Eli toisinsanoen enpäs ole paljoakaan liikkunu tässä viikon aikana. Lauantaina tosin on turnaus Hauholla, joten katotaan miten siellä sujuu...Onkos kellään muulla astmaa? Olis kiva lukee miten muilla astma vaikuttaa.

2 kommenttia:

  1. Mulla on ollut diagnosoitu astma vuodesta 2003. Samat lääkkeet. Harmi, ettei tule paranemaan koskaan:/

    VastaaPoista
  2. Minulla itsellä ei ole astmaa, mutta muutamalla tutulla...varmaan tuo siitepöly pahentaa oireita entisestään? Tuntuu itsellä ottavan nenänä aika pahasti...

    Mulla on arvonta käynnissä blogissa, jos innoistuit, käy jättämässä arpasi postaukseen :)

    http://laardisulaa.blogspot.fi/2014/04/arvonta.html

    VastaaPoista

Jätä mulle kommenttia hyvässä ja pahassa! On kiva tietää että joku seuraa mun juttuja :D